Чат може виступати не тільки засобом спілкування, а й активним елементом. Наприклад, в курсі може бути присутнім завдання (активний елемент «завдання» позначається іконкою Завдання) з типом відповіді «Відповідь - поза сайтом». У цьому випадку робота може будуватися наступним чином: ви читаєте завдання, виконуєте якісь підготовчі дії, а в призначений час в чаті проходить співбесіду з викладачем, за результатами якого він виставляє вам оцінку.
Чат може розташовуватися в тих же місцях, де і форум, і будь-які діяльні елементи: на головній сторінці системи і на головній сторінці курсу як у центральній частині, так і в блоках. Чат має іконку Чат.

На даній сторінці ви можете:

  • Подивитися минулі чат-сесії. Зазвичай чат-сесії зберігаються протягом 30 днів, але для деяких чатів може бути встановлений і більший проміжок часу;
  • Увійти в чат за однойменною посиланням у центрі сторінки;
  • Подивитися, хто зараз знаходиться в чаті: область "Поточні користувачі» в центрі сторінки. Якщо в чаті на даний момент немає жодного користувача, такий області не буде.

При переході по посиланню «Увійти в чат» вам відкривається нове вікно, розділене на 3 області:

Зліва-вгорі знаходиться область відправлених повідомлень. Фотографії (малюнки) учасників є посиланнями, при переході по яких в новому вікні відкривається профіль цього користувача;
Справа знаходиться область учасників чату, для кожного учасника в ній розміщені наступні елементи:

  • Фотографія (картинка) учасника, яка є посиланням на його профіль;
  • Ім'я та прізвище;
  • Посилання «Сигнал», при натисканні на яку ви можете відправити звуковий сигнал цьому учаснику для залучення його уваги. Зверніть увагу, що сигнал програється на комп'ютері учасника тільки в тому випадку, якщо у нього в настройках браузера включено відтворення звуку.

Зліва-внизу: поле введення повідомлень. Для відправки повідомлення вам необхідно ввести його і натиснути кнопку «Enter». Під час написання повідомлення ви можете користуватися наступними можливостями системи:

  • Смайлики: так само як і в будь-якому текстовому полі системи ви можете набрати символьне уявлення смайлика, яке після відправки буде автоматично перетворено у відповідну іконку.
  • Ви можете надіслати сигнал відразу всім учасникам. Сигнал допоможе вам привернути увагу учасників до обговорення, якщо у них в настройках браузера включено відтворення звуку. Щоб відправити сигнал відразу всім учасникам чату, необхідно в поле відправлення повідомлення ввести «beep all» і натиснути Enter;
  • Якщо ви знайомі з HTML, ви можете використовувати теги для оформлення тексту.
Остання зміна: неділя 9 жовтня 2011 00:41 AM