В даному розділі ознайомимось з основними видами ресурсів курсу. Як ви вже встигли побачити, в структурі даного розділу подано екземпляри цих ресурсів. За замовчуванням кожен ресурс, окрім назви, зображується відповідним малюнком зліва.

Викладач може налаштувати видимість і доступність елемента. Наприклад: елементи Тест, Урок, Форум і Чат, з'являться в списку після перегляду елемента Посилання.

Ресурси курсу

Сторінка - це форматований текст, що містить текстову та графічну інформацію. Попередні розділи даного курсу містять сторінки. І даний опис також створено за допомогою цього ресурсу.

Мітка - елемент курсу, в якому викладач може написати декілька методичний рекомендацій. Несе лише інформаційний характер. Текст мінки відображається серед елементів курсу у списку тем.

Папка - віртуальна папка на сервері, в якій викладач може розмістити файли для студентів.

Посилання - ресурс, що містить Інтернет адресу будь-якого ресурсу в Інтернет: сайт, сторінка, документ, відео, тощо...

Файл - містить окремий файл для завантаження студентом із нашого сайту.

Глосарій - словник до тексту, що пояснює маловідомі слова чи описує значення термінів курсу.

Відповідь у вигляді тексту - викладач описує завдання, а студент подає відповідь за допомогою вбудованого редактора.

Відповідь у вигляді файлу - викладач описує завдання, а студент надсилає відповідь у вигляді файлу (документ, книга, презентація, тощо...).

Відповідь поза сайтом - викладач описує завдання для студента. Як правило виконане завдання студент повинен здати викладачу особисто.

Відповідь - розширене завантаення файлу - аналогічно попередньому ресурсу але дозволяє створювати папку та завантажувати декілька файлів.

Опитування - використовується для соціального чи статистичного опитування студентів. Результати відображаються у вигляді гістограми.

Урок - чудовий засіб для подання матеріалу деференційовано. Для цього в уроці викладач може використати 4 види питань. Оцінювання відбуваєть автоматично (студент відразу баче оцінку) або вручну (після проходження уроку студентом, викладач виставляє оцінку).

Тест - мабуть, лише по назві стає зрозумілим призначення цього ресурсу. В тесті викладач може використати 12 видів питань. Налаштування тесту досить гнучкі і вигляд його залежить від вікладача, що його склав. Оцінювання тесту може проходити автоматично або вручну - викладачем.

Форум - використовують для письмового спілкування між викладачем та студентами. Як правило студенти бачать відповіді інших студентів. Детальніше описано далі

Чат - використовується для короткої переписки. Як правило чат доступний у певний проміжок часу. Усі користувачі чату повинні одночасно знаходитись на сайті. В окремому вікні можна задати питання викладачу і бачити відповіді та питання усіх користувачів чату. Детальніше описано далі.

Семінар - використовують для роботи з групою студентів. Модна задати кожному студенту описати окрему тему і оцінити подані теми інших студентів. (Опишу пізніше)

Зворотній зв'язок - дозволяє опитати студентів. Поки що не можу ло кінця зрозуміти принцип роботи цього ресурсу. (Опишу пізніше)

Радимо переглянути кожен з ресурсів та спробувати відповісти на окремі питання в них.

Остання зміна: субота 8 жовтня 2011 23:56 PM