Пропоную детально розглянути елементи керування у поштовій скриньці. Розглядати будемо поштову скриньку, створену на сайті Ukr.Net

Папки в скриньці

Папки поштової скринькиВгорі бачимо пункт "Написати листа". Донього ми повернемось нижче.

Дві вкладки "Пошта" та "Контакти". Вкладка "Пошта" активна і містить список папок. Вкладка "Контакти" буде містити список адрес адресатів.

Папка "Вхідні" містить листи котрі ви отримали. На даний момент бачимо, що вона активна (білий фон), а зправа надпис "Листів нема". Оскільки до нас ще ніхто не написав, дана папка пуста.

"Чернетки" - містяться листи, котрі ви ще не надіслали. Як правило, під час написання листа, браузер автоматично кожних 5 хвилин. Передає на сервер ваш недописаний лист, і він зберігається в цій папці. Тобто у разі розірвання з'єднання інтернет, частина тексту вашого листа буде збережена у цій папці. В майбутньому достатньо клікнути по напису "Чернетки", щоб зправа відобразились тимчасово збережені листи.

"Відправлені" - містить листи, котрі ви надсилали. Зверніть увагу, що після надпису зображено цифру 1. Це означає, що я вже надсилав лист комусь і його копія збережена у цій папці.

"Спам" - містить листи котрі ми помітили як спам. Відповідно усі наступні листи від цього ж адресанта будуть автоматично попадати в цю папку. Інколи сервер пробує самостійно вгадати, що лист є спамом. Тобто, час від часу переглядайте цю папку, оскільки до неї може попасти і потрібний вам лист.

Після видалення листа, він попадає в папку "Видалені" і ще певну кількість днів зберігається у ній.

Давайте спробуємо надіслати комусь листа. Якщо не знаєте кому надіслати, напишіть мені :) Спробую цього ж дня вам відповісти.

Надіслати лист

Для надсилання нового листа, потрібно клікнути по відомому надпису "Написати листа". Зправа відобразиться форма надсилання.

Форма надсилання листа

Нам потрібно заповнити відповідні поля.

Поле "Від кого" заповнено автоматично. Це поле відображається на сайті Ukr.net. Інші сайти не відображають його. Не змінюємо.

Поле "Кому" містить кнопку , за допомогою якої можемо вибрати адресата із списку контактів. Якщо лист цьому адресату пишете вперше, прийдеться ввести з клавіатури його адресу. Символ "@" вводите за допомогою комбінації клавіш Shift+2 в англійській розкладці. Потрібно перейти на англійську мову, зправа внизу екрану біля годинника клікніть по значку мови значок мови. Можна скористатись полями "Копія" та прихована копія. В них вводите адреси інших адресатів, котрим хочете надіслати копії цього листа.

"Тема" не обовэязковий елемент. Але майте на увазі, що листи без теми, по замовчуванню розлядаються серверами як спам. Бажано ввести короткий опис суті вашого листа. Якщо прийде до мене лист без теми, можу подумати, що це реклама і є велика ймовірність, що не буду його читати і видалю.

"Додати" - дозволяє причепити до вашого листа окремі файли. Наприклад фото, документ чи музику.

Залишається ввести текст самого листа. Як зображено на малюнку, текст листа можна відформатувати. Про форматування документів буде описано в інших курсах.

Якщо ви й справді маєте бажання надіслати мені такого листа, то прошу в листі описати, що ще б ви хотіли навчитись на нашому сайті.

Внизу бачимо три кнопки:

  • "Відіслати" - надсилає лист за адресою та копіює його в папку "Надіслані";
  • "Зберегти" - зберігає лист в папці "Чернетки". Не надсилає;
  • "Видалити чернетку" - видаляє лист, скасовує його. Не надсилає.

Отримання листа

Якщо до вас прийшов лист(и), надпис "Вхідні" буде виділений жирним шрифтом а збоку жирним шрифтом буде зображено кількість непрочитаних листів. В самій папці побачимо адресата листа та тему.

Папка "Вхідні"

Як зображено на малюнку, в папці міститься непрочитаний лист від адресанта "Віктор Шупер" з темою "Re: Надсилання першого листа". Після клікання мишею по тому чи іншому написі, перед нами відкриється сам лист.

Отриманий лист

Над та під листом з'явились нові кнопки.

"назад у Вхідні" - закриє лист і перенесе нас у папку "Вхідні". З'явиться список листів відповідної папки.

"Відповісти" - відкриє вже відому нам форму надсилання листа із заповненими полями. Залишається лише набрати відповідь. Зверніть увагу, що До теми листа прикріплено символи "Re: ". Це позначає, що ви пишете відповідь.

"Переслати" - аналогічно відкриє форму надсилання листа, але поле "Кому" незаповнене. Ми можемо туди вписати іншого адресата та надіслати листа йому.

"Видалити" - переносить лист у кошик.

"В спам!" - переносить лист в спам і наступні листи від цього адресанта автоматично будуть туди зберігатись.

"Перенести до" - дозволяє зберегти лист в окрему папку, і створити цю папку.

"Інші дії" - спробуйте догадатись самостійно :)

Остання зміна: понеділок 14 березня 2011 14:57 PM