Якщо ви вже пробували шукати конкретну інформацію, то мали можливість переконатись, що більшість інформації приховано від гостей. Для доступу до неї потрібно зареєструватись на сайті. І на нашому сайті також використовуєтться таке. Більшість викладачів небажають допускати до курсу всіх без винятку. Та й з іншої сторони, як із студентом спілкуватись, якщо він не має поштової скриньки та не зареестрований як користувач?

В даній темі покроково описано реєстрацію на сайті Самбірськрого педколеджу. Аналогічно можна зареєструватись на більшість сайтів в Інтернеті.

Блок входуВідкриємо в окремій вкладці, чи вікні сайт коледжу http://pedcollege.sambir.biz/. Сторінки коженого сайту, як правило поділені на окрамі блоки. Зліва знайдіть блок входу.

Оскільки ми не зареєстровані на цьому сайті, скористаємося написом "Реєстрація", клікніть по ньому.

По середині сторінки з'явиться форма реєстрації.

Нам потрібно заповнити сві поля цієї форми.

Ім'я - ваше ім'я, українською мовою, можна й прізвище.

Ел. пошта - вводимо повну адресу своєї поштової скриньки.

Користувач - придумайте собі коротку назву з англійських букв, це може бути ваше прізвище латинкою. Після того як перейдете до набору пароля, з'явиться надпис, що дозволить вам переконатись, що такий користувач не зареєстрований на сайті і ви можете використовувати його. В іншому випадку потрібно змінити користувач, оскільки саме за назвою користувача сайт ідентифікує відвідувачів.

Пароль - секретне слово-гасло, котре ніхто окрім Вас не повинен знати. Бажано, щоб пароль до поштової скриньки не співпадав з паролем на сайті. Оскільки деякі адміністратори сайтів змодуть отримати доступ до вашої скриньки та читати ваші листи. Складність пароля підвищує рівень безпеки. Чим складніший пароль, тим важче зловмисникам його підібрати.

Повторіть Пароль - потрібно повторно ввести пароль. Таким чином система переконується, що ви доросла людина і взмозі набрати цей пароль декілька раз.

Дата народження - не всі сайти вимагають її введення, але деякі вимагають, щоб обмежити доступ до інформації підліткам чи дітям.

Погоджуюсь з правилами - потрібно клікнути на квадратик (поставити птичку). У правилах, як правило, йдеться про правила поведінки на сайті і т. п.

В кінці натискаємо кнопку "Реєстрація"

Заповнена форма реєстрації

Форми реєстрації на сайтах можуть не співпадати, але завжди будуть містити підказки для правильного їх заповнення.

Оскільки ми пробуємо реєструватись на офіційному сайті коледжу, відповідно адміністратор хоче переконатись, що ви справді людина а не робот і ваша поштова скринька не вигадана. З'явиться наступний напис.

Реєстрацію завершено!

Лист з подальшими інструкціями для завершення реєстрації був надісланий на вашу поштову адресу.

Будь ласка перегляньте свою поштову скриньку (зокрема спам) для завершення реєстрації.

Щоб надіслати лист знову, спробуйте зареєструватися з цим же користувачем та паролем.

Це означає, що нам потрібно зайти у свою поштову скриньку та прочитати відповідний лист.

Вітаємо Віктор,
Дякуємо за реєстрацію на нашому сайті. Для підтвердження реєстрації Вам потрібно перейти по
наступному посиланню (клацнути мишею по ньому):


http://pedcollege.sambir.biz/index.php?option=com_comprofiler&task=confirm&confirmcode=
regd7820ed7f9ce1bcc5a820158806602cb07e1742b


Відразу після цього буде підтверджено Вашу поштову адресу. І до Вас прийде новий лист
про підтвердження реєстрації нового користуваче на сайті з такими обліковими даними:

Ел. пошта : shuper_v@ukr.net
Користувач : shuperv

З найкращими побажаннями,
Адміністрація сайту

ПРИМІТКА: Не відповідайте на цей лист, оскільки Він автоматично згенерований сайтом:
Самбірський педколедж (http://pedcollege.sambir.biz).

Якшо не зрозуміло, підказуємо - потрібно клацнути на посилання:

http://pedcollege.sambir.biz/index.php?option=com_comprofiler&task=confirm&confirmcode=
regd7820ed7f9ce1bcc5a820158806602cb07e1742b

Деякі сервери пошти не підтримують в листах посилання. Якщо після клацання нічого не відбувається потрібно виділити це посилання, скопіювати та вставити в рядок адреси браузера. Не забувайте в кінці натиснути клавішу Enter на клавіатурі.

Після виконання цих дій у вікні браузера з'явиться сторінка сайту коледжу а на ній знайдете напис: "Вашу реєстрацію активовано. Зараз Ви можете увійти на сайт!"

І лише після цього, для входу на сайт як зареєстрований користувач, ви можете заповнити відповідні поля у блоці входу та увійти.

Заповнена форма входу Псля входу форма відображатиме ваші дані та невеликий малюнок (аватар). Не забувайте, якщо ви працюєте не за власним комп'ютером, обов'язково перед закінченням роботи на сайті скористайтесь кнопкою "Вихід". Система закриє вашу сесію роботи. В протилежному випадку є ймовірність, що під вашим користувачем зайде інша людина, що буде працювати за тим ж комп'ютером.

Кнопка виходу

Остання зміна: четвер 26 січня 2012 14:14 PM