Вверху сторінки відображається логотип сайту і ім'я, під яким Ви зареєструвалися в системі.

Заголовок сайту

Нижче відображається панель навігації, яка показує місце поточної сторінки в ієрархії сайту. Додому і Для студента - це скорочення назви головної сторінки сайту і курсу відповідно. Елементи цього меню є посиланнями, клацаючи по яких можна повертатись до сторінок вищих ієрархічних рівнів:

Панель навігації

За допомогою цієї панелі Ви завжди можете бачити, в якому розділі курсу знаходитеся і перейти до будь-якого вищого розділу сайту.

Нижче панелі навігації сторінка ділиться на три колонки. У колонках по краях сторінки розміщуються блоки, а середню широку колонку сторінки займає текст вибраної сторінки.

Одним з основних понять системи дистанційного навчання Moodle є курс. В рамках системи курс представляє собою не тільки засіб організації процесу навчання в традиційному його розумінні. Курс може бути просто середовищем спілкування кола зацікавлених людей в рамках однієї тематики.

Всі курси в рамках системи розподіляються за категоріями. Наприклад, курси "З чого почати?", "Робота з ситемою Moodle" і "Можливості викладача" розташовуються в категорії "Основа основ".
Назви категорій є посиланнями, при переході по яких ви зможете побачити список курсів тільки цієї категорії з розширеною інформацією, яка включає список викладачів курсу та його опис.

Блоки

Блок - це група посилань і інші засоби роботи з курсом, об'єднанні за загальними ознаками. Блоки обрамлені рамкою.

Користувач може згорнути або розгорнути вміст блоку за допомогою кнопки, розташованої праворуч від його назви. Назва блока відображається завжди.

Згорнутий блокРозгорнутий блок

Далі пропоную розглянути основні блоки:

Блок "Навігація" - Дозволяє швидко переходити по розділах та темах курсу. Зверніть увагу, що з його допомогою можна переходити і на окремі сторінки сайту та профілю.

Блок "Налаштування" - містить посилання на сторінки, за допомогою яких можемо змінити чи налаштувати опції свого профілю. Якщо ви керівник чи викладач курсу, там ви зможете побачити команди налаштування своїх курсів.

Блок "Профіль" - відображає лише Вам основну інформацію про Вас.

Блок "Глосарій" - навмання відображає один із записів глосарію (про це окремо обговоримо на курсі "Для викладачів")

Блок "Повідомлення" - дозволить нам користуватись системою миттєвих повідомлень сайту (про це окремо в темі "Обмін повідомленнями")

Блок "Календар" - може містити Ваш розклад чи список справ (про це окремо в темі " Робота з календарем").

Блок "Теги" - містить ключові слова блогів користувачів, сайту, форумів, курсів, тощо. Зручний тим, що за певними словами ви зможете швидше знайти друзів чи потрібний курс.

Блок "Користувачі на сайті" - відображає користувачів, котрі увійшли на сайт чи переглядають сайт.

Решта блоків прошу розглянути самостійно, оскільки, на мою думку, вони не несуть важливої інформації.

Під час роботи сайту адміністратор може додати новий блок, перемістити його чи видалити. У разі появи цікавого блоку, поновлю додатковою інформацією про нього цю тему.

Попередня Зміст Наступна
Остання зміна: субота 15 жовтня 2011 19:15 PM