В попередній темі ми розглянули основні кнопки та команди для користування браузером. В цій темі описано декілька додаткових можливостей, що використовують користувачі для більш потужної роботи зі службою WWW.

    Обране

    У версії IE (Internet Explorer) 8 меню "Обране" назвали "Уподобання". Відповідні написи знайдете на панелі "Уподобання".

    Якщо ви часто заходите на певний сайт, щоб не вводити його адресу щодня в рядку адреси, варто зберегти його сторінку в уподобаннях. Для цього зайдіть на відповідну сторінку і в меню "Уподобання" виберіть команду "Додати до вподобань...". На екрані з'явиться наступне вікно.

    Додати до вподобань...

    У полі Ім'я автоматично буде внесено назву сторінки, а в полі Додати до можна вибрати папку (підменю) в якій буде збережено посилання на дану сторінку (її адресу). Після натискання кнопки Додати у відповідному меню можна знайти пункт за допомогою якого дана сторінка буде завантажена.

    Панель уподобань

    Аналогічно на панелі уподобань, можна додати сторінку до меню, а другою кнопкою до самої панелі. Що в майбутньому зпростить доступ до улюблених сайтів.

    Давайте детальніше розглянемо вікно, що з'являється після клацання по кнопці "Уподобання".

    Окрім вкладки "Уподобання" ви побачите ще й вкладки "Інформаційні канали" та "Журнал". На першій вкладці маєте змогу налаштувати спосок улюблених сторінок. На другій - канали новин, про це вже згадували в попередній темі. А третя вкладка дасть змогу переглянути історію перегляду веб-сторінок.

    Журнал

    По замовчуванню браузер зберігає всі адреси сторінок, які ви чи інші користувачі переглядали. Як бачите в попередньому малюнку, в журналі можна вибрати день чи тиждень коли були переглянуті сторінки. Перегляньте (клікніть) пункт Сьогодні. Відкриється список сайтів, котрі сьогодні було переглянуто. Клікніть по сайту і відкриється список його сторінок. І коли клікнете по адресу сторінки - браузер відразу ж завантажить її. Таким чином, якщо ви забули адресу сторінки чи сайту котрий переглядали вчора чи кілька днів тому, доступ до нього можна отримати в журналі. Це також допоможе вам краще користуватись службою WWW.

    Друк

    Роздрукувати сторінку можна, якщо до вашого комп'ютера (чи сусіднього, якщо в закладі функціонує локальна мережа) підключено принтер (пристрій що прукує інформацію на папері). За допомогою відповідної кнопки у комендному рядку. Або клікніть по команді "Друк..." в меню "Файл". Перед вами відкриється діалогове вікно.

    Друк

    В цьому вікні є можливість вибрати принтер, котрим хочете роздрукувати, сторінки, кількість копій і т. п.

    В кінці натискайте кнопку "Друк" і чекайте :)

      Остання зміна: середа 25 січня 2012 10:34 AM