3. Короткі інструкції

3.5. Коротка інструкція по завданню

Що таке діяльність Завдання?

Завдання дозволяють учням здавати роботу своєму вчителю для оцінювання. Робота може бути у вигляді тексту (надрукованого в режимі онлайн) або файлами будь-якого типу, які відкриються на пристрої вчителя. Оцінювання може здійснюватися у відсотках, за допомогою шкали (5-ти чи 12-ти бальної) або можна використовувати більш складні рубрики. Студенти можуть здавати роботи як окремі особи, так і в групах.


Як створити завдання?

  • У курсі, коли ввімкнено редагування, додайте "Завдання" зі списку заходів.
  • Вкажіть назву і в описі опишіть, що студенти повинні подати. Ви можете завантажити інструкцію з виконання або надати приклад документа в області Додаткові файли.
  • Розгорніть інші параметри, щоб вибрати, наприклад, час доступу і як плануєте оцінювати роботи. (Коментар дозволяє безпосередньо коментувати роботи учнів.)
  • Якщо ви бажаєте, щоб учні перевіряли, що вони надсилають свою власну роботу, або якщо ви хочете, щоб вони не змінювали свою відповідь після завантаження, ознайомтеся з параметрами завдання. Щоб учні здавали в групі, ознайомтеся з налаштуваннями групового завдання (забезпечте наявність груп)
  • Щоб скористатися рубрикою замість шкали, змініть метод оцінювання на Рубрику, а після збереження створіть або знайдіть рубрику з посилання Розширене оцінювання на сторінці налаштування завдання.
Примітка. Попросіть адміністратора перевірити типові налаштування, якщо у вас відсутній певний параметр.

Як це працює?

Для учня:
  • Учні натискають посилання "Завдання" та клацають на кнопку "Здати роботу" (1)
  • Залежно від налаштувань завдання, з'явиться поле для введення тексту, куди потрібно ставити чи набрати текст і/або область для завантаження файлів, щоб подати свій файл (2)
  • Учні можуть повернутися до своєї роботи і перездати її, або їм доведеться натиснути кнопку «Надіслати», щоб надіслати остаточну версію, яка не може бути змінена.
  • Для отримання додаткових відомостей див. налаштування завдання

Для вчителя:

Після того, як учні здали завдання, виберіть його і натисніть кнопку "Переглянути/оцінити всі роботи" (для швидкого оцінювання) або "Оцінка" для можливості детального оцінювання

Вигляд залежить від налаштувань вчителя та адміністратора. Додаткові відомості див. у розділі Налаштування завдання.

Відгук на відповідь учня можна робити у вигляді зауважень(1) та/або завантажити (2); оцінити (3) і коментувати (4). Вчитель зберігає зміни (5) і переходить до наступного учня(6)


Потрібно більше інформації?

Завдання Moodle має багато корисних функцій. Якщо ви не знайшли потрібного в цьому короткому посібнику, перегляньте детальну документацію тут: