14. Додаток Moodle

14.3. Створюйте зручні для мобільних пристроїв курси

Оскільки все більше студентів отримують доступ до курсів зі своїх смартфонів, планшетів або інших мобільних пристроїв, набагато важливіше, щоб курси були зручними для мобільних пристроїв.

Заохочення студентів до встановлення офіційного мобільного додатка Moodle - це один із способів покращити свій досвід навчання. Нижче наведені деякі пропозиції щодо оптимізації матеріалів курсу для студентів, які використовують програму та доступ до Moodle з мобільних пристроїв.

Налаштування курсу

  • Теми або формат щотижневого курсу найкраще підходять для мобільних пристроїв. У форматі тем перший розділ або виділений розділ показуються по замовчуванню у програмі. У тижневому форматі відображається поточний тиждень.
  • Не використовуйте окремі діяльності або прямі посилання на діяльність (посилання будуть працювати, але це не найкраще для мобільних пристроїв).
  • Блоки сайтів або курсів не відображаються в додатку для мобільних пристроїв, тому уникайте розміщення важливої ​​інформації в блоках.
  • Якщо у вас є учні, які отримують доступ до курсу для мобільних пристроїв і на робочому столі, попросіть адміністратора встановити плагін доступності Moodle Mobile, який обмежує елементи на стільникових або мобільних пристроях.

Зміст курсу

  • Використовуйте відповідні HTML-коди на сторінках.
  • Використовуйте ресурси Сторінка або Книгу замість завантажуваних документів, де це можливо.
  • Уникайте завантаження багатьох документів або наявність великих сторінок тексту. Краще створюйте короткі інформаційні сторінки.
  • Якщо ви створюєте відео YouTube, робіть їх короткими, а також розгляньте можливість переглядати та завантажувати його в автономному режимі. Підтримуються не всі формати відео, тому додавайте у різні формати. (MP4 - це, мабуть, найбільш поширений формат.)
  • Зауважте, що перетягування в програмі поводяться по-різному. Ви не можете перетягувати зображення, потрібно натиснути, щоб вибрати і торкнутися, щоб видалити.
  • Зауважте, що якщо ви додасте посилання на відео YouTube або посилання на карту як ресурси URL-адреси, вони відкриються автоматично в програмі.

Короткий текст для мітки

Адаптивний HTML

Посилання на карту

  • Використовуйте лише плагіни з підтримкою програм для мобільних пристроїв, щоб їх можна було отримати за допомогою мобільної програми - див. see Moodle plugins directory: Award: mobile app support.
  • Якщо ви хочете додати великі аудіофайли у ваш курс, розгляньте можливість включення їх до вбудованих міток або сторінок, а не як до файлових ресурсів. Причина полягає в тому, що вбудовані файли будуть відтворюватися, навіть якщо екран заблокований, а файли не будуть відтворюватися з заблокованим екраном.
Завантаження медіа для використання в автономному режимі

Щоб додати відео для завантаження враховуйте такі особливості:

  • Файл повинен бути завантажений у курс, а не зв'язаний (з YouTube, Vimeo тощо)
  • Файл повинен бути невеликим - менше 2 МБ для користувачів 3G або менше 20 МБ для користувачів WiFi

Після перегляду сторінки, що містить відео (без відтворення відео), файл буде завантажено.

При використанні Moodle Mobile 3.1 або пізнішої версії з підключенням Wi-Fi під час відтворення відео файл буде завантажено у фоновому режимі. Під час наступного відтворення відео буде використано завантажений файл.

Виконання діяльностей в режимі офлайн

Всі підтримувані діяльності працюють в автономному режимі, хоча деякі вимагають певних налаштувань, такі як модуль тестування. Для отримання додаткової інформації див.Moodle Mobile quiz offline attempts

Речі, яких слід уникати

Деякі дії ще не повністю підтримуються мобільним додатком, тому знайдіть альтернативи. Див. Moodle Mobile SCORM player для речей, яких слід уникати в пакетах SCORM.

Перелік заходів, які підтримує додаток, можна знайти на сторінці функцій Moodle Mobile.

Використовуйте останню стабільну версію Moodle

Як зазначено у функціях Moodle Mobile, деякі функції доступні лише в останніх версіях Moodle.

Рекомендується використовувати останню стабільну версію або, якщо неможливо оновити сайт, встановіть модуль додаткових можливостей Moodle Mobile.

Сповіщення та повідомлення

Заохочуйте учнів включити мобільні сповіщення, щоб вони отримували сповіщення про події календаря, повідомлення на форумі, повідомлення про завдання тощо. Дізнайтеся більше про сповіщення додатку мобільних пристроїв.

Можна також увімкнути сповіщення для мобільних пристроїв для всіх користувачів по замовчуванню за допомогою "Типова система повідомлень" у налаштуваннях повідомлень. Учні можуть вимкнути сповіщення Mobile у межах програми.

Інформація щодо мобільних пристроїв

Програма працює краще під час роботи на пристроях

  • Android 4.4
  • iOs 6 і далі

На старих пристроях можна отримати проблеми, пов'язані з:

  • Користувацький інтерфейс
  • Проблеми з підключенням (особливо під час підключення до сайтів за допомогою сертифікатів https)
  • Уповільнення

Першу версію програми підтримували Windows Phone і Windows 7. Ця версія більше не підтримується, і її було вилучено з магазину Windows. Його використання не рекомендується.

Посилання для відкриття додатком Moodle

Якщо потрібно, у курсі можуть бути подані посилання, які відкриваються в додатку Moodle (для користувачів, які переглядають сайт за допомогою мобільного пристрою з встановленою програмою).

Посилання мають форму

moodlemobile: // посилання = https: //yourmoodlesite.org/mod / ...

Наприклад, посилання

moodlemobile: // link = https: //mysite.es/mod/choice/view.php? id = 8

відкриє мобільну програму та відобразить діяльність.

Вивчайте більше