4. Керування курсом

4.2. Зарахування на курс

Примітка: Ця сторінка про додавання (зарахування) студентів до курсів. Якщо учні ще не мають облікових записів на сайті Moodle, то спочатку потрібно прочитати сторінку Додавання користувачів.

Додавання студентів

Процес додавання студентів до курсів називається зарахуванням. Це відрізняється від додавання користувачів до сайту, відома як аутентифікація. Існують різні способи зарахування студентів на курси, але попередньо вони повинні бути зареєстрованими на вашому сайті MOODLE.

Учитель може переглядати, активувати, додавати та видаляти методи реєстрації в межах курсу, за допомогою посилання "Способи зарахування", доступного в меню "Учасники" (або в Керування курсом>Користувачі в блоці Керування, якщо ви використовуєте тему, відмінну від Boost). Так само можна налаштувати щоб студенти автоматично зараховуються до курсу за допомогою адміністративного процесу, і вчителю не потрібно нічого робити.


Відео урок про зарахування учнів

Самореєстрація

Якщо у способах зарахування увімкнути самореєстрацію, то студенти можуть зарахувати себе на курс. Вчитель може обмежити участь у курсі тим, хто не отримав ключ для зарахування, і, якщо необхідно, співробітнику може бути надана роль "ключника" для керування ключами зарахування.


Студент самостійно зараховується в курсі.

Ручне зарахування студентів

Якщо ввімкнено ручне зарахування (по замовчуванню завжди увімкнено), викладачі можуть додати студентів до курсу зі списку зареєстрованих користувачів, натиснувши "Зараховані користувачі" в меню шестерні (або в розділі Керування курсом>Користувачі в блоці "Керування", якщо ви використовуєте тему, відмінну від Boost).

Доступ гостя

Гостям може бути дозволено переглядати зміст курсу, але не брати участь у них. Щоб дізнатися, що саме гості можуть і не можуть робити в курсі, див. роль гостя.

Масове додавання студентів

При використанні ручної реєстрації вчитель може вибрати і записати декількох студентів одночасно.

Адміністратор може зараховувати студентів на курс у файлі CSV. Див. Масове зарахування.

Угрупування, тобто групи користувачів або групових груп, можуть додаватися до курсів за допомогою методу "потік". Зверніть увагу, що угрупування повинні спочатку існувати на сайті або у відповідній категорії курсів.

Зв'язаний мета-курс

Метод реєстрації мета-курс дозволяє користувачам, які знаходяться в іншому курсі, також автоматично зараховуватися до вашого курсу. Прикладом може служити, якщо на сайті Moodle є курс "Лише для персоналу" і курс для "Довідки Moodle". Якщо курс "тільки для персоналу" додається до курсу "Довідка Moodle" з модулем мета-посилання курсу, то кожен раз, коли новий член персоналу приєднується до курсу "Лише персоналу", вони автоматично будуть зараховані до довідки "Moodle" Звичайно теж.

Викладачі можуть вибирати тільки з курсів, в яких вони є викладачами, використовуючи цей метод.

PayPal (платний курс)
  • Якщо адміністратор включив метод реєстрації Paypal на рівні сайту і включив його в курси, тоді викладач може встановити ціну для курсу.
  • Зверніть увагу, що студентам ще потрібно мати облікові записи на сайті, перш ніж вони зможуть заплатити за курс.
  • Будьте обережні, якщо у Вас є можливість самостійної реєстрації на курсі, а також Paypal; якщо ви не встановите ключ реєстрації методом самозапису, тоді студенти можуть отримати доступ до курсу без оплати.

Дивіться також