Документація MOODLE 3.6

5. Ресурси

5.4. Файл

Moodle забезпечує легкий спосіб для вчителя представити матеріали для своїх учнів, такий як документи з обробкою слів або презентації слайд-шоу. Усі типи файлів можуть бути завантажені та доступні за допомогою Moodle, але для того, щоб відкрити їх, студент повинен мати відповідне програмне забезпечення на своєму пристрої. Різні типи файлів відображаються з різними піктограмами, як показано нижче:


Файли, що відображаються на сторінці курсу

Файли можуть бути додані шляхом завантаження з зовнішнього джерела, наприклад комп'ютера або USB-диска, або шляхом перетягування безпосередньо на сторінку курсу. Для обох опцій потрібно ввімкнути редагування.

Відео про перетягування файлів і завантаження файлів дають короткі вказівки для додавання файлів, а документація про налаштування файлу надає більш детальну інформацію. Див. Також часті питання про файли.

Щоб перетягнути файл, натисніть і утримуйте файл (1 нижче), перетягніть його до вибраного розділу (2) і відпустіть. Файл буде завантажено та відображено (3):


Перетягування файлу

Примітка: Як студенти будуть переглядати ваш файл буде залежати від типу файлу та його параметрів відображення. Дізнайтеся більше про параметри відображення в документації про параметри файлу.

Наприклад, завантажена презентація не буде відображатись як слайд-шоу. Студентам буде запропоновано завантажити її.

Файли з Google Диску і OneDrive

Якщо адміністратор увімкнув цю функцію в репозиторії Google Диску та/або в сховищі OneDrive, вичителі можуть вибрати файл зі свого Google диску або OneDrive і відобразити їх як "посилання з контрольованим доступом". Студенти можуть лише переглядати файл, але вчителі зможуть редагувати файл, якщо потрібно. Цей метод є корисним способом відображення файлів, які потрібно часто оновлювати. Однак зауважте, що файли з OneDrive не будуть відображатись належним чином.