Документація MOODLE 3.6

5. Ресурси

5.3. Використання книги

Навігація книги

Окрім посилань у змісті, ви можете переміщатися по книзі за допомогою стрілок, розташованих у верхньому лівому та нижньому лівому куті вмісту.

Використання модуля книги

Модуль книги можна використовувати для подання інформації у добре структурованому, зручному для користувача форматі. Але є й інші можливості. Оскільки цей модуль дозволяє імпортувати окремі веб-сторінки або папки веб-сторінок, це корисно для групової роботи. Наприклад: Кожен студент створює просту веб-сторінку про вашу школу, а вчитель (це ви!) завантажує сторінки до книги. Вуаля! Ви і ваші учні створили корисний, цікавий ресурс для нових учнів та їхніх батьків. Ви могли б зробити це, щоб створити класну книгу кулінарії та посібник з харчування, ресурс про місцеві громадські організації тощо. Крім того, ви можете дозволити студентам завантажувати сторінки до книги - див. часті питання про книгу

Друк книги

Цілі книги та окремі розділи можуть бути надруковані або за допомогою меню "Керування книгою", або через блок адміністрування (залежно від вашої теми).
Якщо ви не бажаєте, щоб певні ролі могли друкувати книги (наприклад, учні), ви можете вилучити можливість booktool/print: друкувати у дозволах через блок керування.

Експорт книги як пакету контенту IMS

Будь-який користувач, який має можливість експортувати книгу в якості пакета вмісту IMS (за замовчуванням ніхто, крім адміністраторів), може зробити це в блоці Керування.

Дивіться також