Документація MOODLE 3.6

6. Діяльності

6.1. Завдання

Примітка: Вперше створюєте завдання? Спробуйте швидкий посібник по завданню.

Діяльність "Завдання" надає можливість учням здавати виконані роботи вчителю для оцінювання і отримання відгуку. Це не лише економить папір, а є більш ефективним за електронну пошту.Завдання може бути використане для нагадування студентам про «реальні» завдання, які вони повинні виконати самостійно, наприклад, мистецькі роботи, що не потребує здачі роботи через мережу.


Для вчителя всі відповіді учнів знаходяться на одній сторінці, що іноді дуже зручно для оцінювання. Ви можете вимагати, щоб учні здавали один або кілька файлів та/або набирали текстові відповіді у вигляді невеликих прозових творів (Есей, твір-роздум). Є можливість бачити відповіді по групах. Також можете вибрати для оцінювати «сліпий» режим, іншими словами, щоб не бачити прізвищ та імен тих, хто подав відповідь на завдання. Завдання можуть мати терміни і дати завершення, які також можна продовжити, якщо це необхідно.


Вигляд завдання для учня

Вигляд завдання для вчителя

Типи завдань

Студенти можуть вводити текст безпосередньо на сайті Moodle, завантажувати файли або додавати медіа. Ці типи відповідей можна вказати в параметрах завдання у розділі "Типи подання відповідей", і якщо ви не бачите конкретного варіанту, зверніться до адміністратора, щоб перевірити параметри адміністрування сайту.

Текст онлайн: Текст, введений у редактор Atto, автоматично зберігається, і викладач може встановити обмеження в кількість слів, що відображатиме попередження учню, якщо він перевищить її.

Надіслані файли: Учні можуть завантажувати файли будь-якого типу, вказані вчителем. Вчитель може вказати максимальну кількість файлів, які можуть бути завантажені, і максимальний розмір для кожного файлу.

Учні можуть додати коментар для свого вчителя під час здачі роботи.

Типи відгуків

Вчителі можуть надавати відгук на виконане завдання учня різними способами.

Студенти можуть завантажувати документи, такі як .docx, odt та PDF, а вчитель може коментувати їх безпосередньо у відповіді студента (для цього адміністратор повинен встановити конвертери Ghostscript та unoconv або Google Drive).

У типі подання відповіді "Текст онлайн", якщо вчитель встановить "Коментар у відповіді" на "так", можна дати можна подати відгук на відповідь учня одним із двох способів:

  1. Відповідь студента з'явиться у вікні коментарів для відгуку (якщо увімкнено), щоб вчителі могли коментувати її та додавати свої коментарі як відгук в одній області.
  2. Якщо налаштування адміністратора дозволяють, відповідь учня відображатиметься у великому вікні ліворуч, дозволяючи вчителю коментувати, використовувати підсвічування, штампи та інші функції.

Відгук - коментарем: дозволяє залишати коментарі щодо робіт учнів, а також (починаючи з версій MOODLE 3.6) у відгуку можна додавати медіа та інші файли. Див. наступне відео.


Анотація PDF: вчитель може створити PDF файл при перевірці студентських робіт. Туди можна додати коментар, малюнок і штампи. Коментування робиться без додаткового програмного забезпечення безпосередньо в браузері.

Відгук - файлом: вчитель зможе завантажувати файли з відгуками при оцінюванні завдань. Ці файли можуть також містити оцінені студентські завдання. документи з коментарями або аудіо-відгук.

Лист оцінювання: дозволяє вчителю завантажувати та відвантажувати список оцінок учнів у вигляді електронної таблиці. Це дає можливість виставляти оцінки в режимі офлайн. Додаткову інформацію див. у розділі Використання завдання.

Оцінювання завдання

Завдання можуть бути оцінені за допомогою простих балів або настроюваних шкал. Якщо ви змінили метод оцінювання то зможете скористатися інструкцією з оцінювання або рубрикою.

Потрібно більше інформації?