Документація MOODLE 3.6

3. Короткі інструкції

3.1. Коротка інструкція для адміністратора

Ця сторінка є вступом до адміністрації Moodle. Ви встановили новий, порожній сайт Moodle. Що робити далі?

Налаштування головної (домашньої) сторінки
  1. Якщо ви використовуєте тему Boost, натисніть верхній правій частині меню шестерні і натисніть "Редагувати параметри". Або в блоці Адміністрування натисніть "Настройки головної сторінки".
  2. За потреби змініть повне ім'я та коротке ім'я. (Коротка назва відображається на навігаційній панелі.)
  3. Вирішіть, що має бути показано на першій сторінці - новини, курси, категорії курсів або жодна з цих речей? Ті ж самі або різні для користувачів, які не ввійшли в систему? Що стосується інших налаштувань, їх можна змінити пізніше.
Для отримання додаткових відомостей див. Налаштування головної сторінки

Щоб додати текст і / або зображення до центральної області головної сторінки

  1. Натисніть "Редагувати" за допомогою меню шестерні (тема Boost) або блоку "Адміністрування" для інших тем.
  2. Натисніть піктограму конфігурації (зубчасте колесо) біля верхньої частини екрана. (Якщо ви не бачите цього, укажіть у розділі Адміністрування сайту> Перша сторінка> Налаштування головної сторінки, якщо позначено пункт "Включити розділ теми".)
  3. Додайте текст та/або зображення до короткого вікна.
Примітка: Якщо ви не хочете використовувати свою першу сторінку для відображення курсів або інформації про вашу організацію, ви можете відобразити сторінку входу тільки шляхом перевірки "force login" у розділі Адміністрування сайту> Безпека> Параметри безпеки сайту.
Зміна вигляду вашого сайту
  • Новий сайт Moodle має тему Boost за умовчанням та дві інші стандартні теми: "Очистити" та "Додатково". Всі роботи добре працюють на мобільних пристроях, а також на настільних комп'ютерах, а теми "Boost" та "More" розроблені так, щоб їх можна було легко налаштувати з області адміністрування сайту.
  • Дізнайтеся, як додати випадаючі меню, посилання нижнього колонтитула, Google Analytics та інші.
  • Якщо установка та організація дозволяють це, ви можете встановити спеціальну тему. Докладніше див.
Додавання курсів
  • Курси - це області навчання Moodle, де викладачі та студенти працюють разом.
  • Ви можете додати новий курс, натиснувши кнопку "Додати новий курс" на першій сторінці або з посиланням "Керування курсами та категоріями" в області Курси адміністрування сайту.
  • Якщо ви плануєте мати багато курсів, можна завантажувати курси масово за допомогою файлу CSV.
  • Якщо ви хочете, щоб певні налаштування ваших курсів завжди були заздалегідь встановлені для вас, коли ви зробите новий курс, ознайомтеся з Адміністрацією сайту> Курси> Настройки за замовчуванням курсу.

Див. Курси для ознайомлення з різними аспектами курсів і див. Курси в дії з даними користувача на демонстраційному сайті школи Mount Orange.

Додавання користувачів

(відео)

Крок 1. Аутентифікація

Кожен, хто використовує ваш сайт, повинен мати обліковий запис. Ви можете дозволити користувачам створювати власний обліковий запис за допомогою самостійної реєстрації на основі електронної пошти або додавати нових користувачів окремо або створювати облікові записи за допомогою файлу CSV або вибирати з ряду інших методів автентифікації.

Додаткову інформацію див. У розділі Керування обліковими записами та аутентифікацією.

Примітка: Ви ще не вирішуєте, хто буде викладачем, студентом або іншим типом учасника. Якщо вам цікаво, чому, прочитайте документацію про призначення ролей.

Крок 2: Реєстрація

Після того, як користувачі мають обліковий запис, вони повинні бути зараховані до курсів. (Тепер настав час надати їм своїх студентів, вчителів або інших ролей.) Ви можете дозволити їм самостійно зареєструватися, або ви можете зареєструвати їх вручну самостійно або вибрати з ряду інших методів реєстрації.

Для отримання додаткової інформації див.

Примітка: Ви можете створювати облікові записи та реєструвати користувачів на курсах одночасно, якщо бажаєте, завантажуючи користувачів, або можете досліджувати когорти, групи чи групи.

Керування файлами

  • Ознайомтеся з процесом роботи з файлами на курсах, щоб ви могли інформувати інших.
  • Див. Розділ Керування сховищами для отримання інформації про те, як дозволити користувачам використовувати у своїх курсах файли з зовнішніх джерел (наприклад, Google Drive, Dropbox та MS OneDrive).
  • Якщо розмір завантаженого файлу може бути проблемою для вас, тоді ви можете додати обмеження як для квоти користувача, так і для сайту в цілому з Адміністрування> Адміністрування сайту> Безпека> Параметри безпеки сайту. Додаткові відомості див. У розділі Параметри безпеки сайту.
Важливі налаштування сайту за умовчанням
  1. Вкажіть мову за умовчанням у розділі Адміністрування сайту> Мова> Налаштування мови. За замовчуванням Moodle має загальний англійський; якщо вам потрібна англійська чи інша мова, додайте, що в Language> Language pack спочатку можна встановити його як стандартне.
  2. Встановіть стандартний часовий пояс і країну в розділі Адміністрування сайту> Розташування> Налаштування місцезнаходження.
  3. Вимкніть публічний доступ (якщо ви не впевнені, що знаєте, як його використовувати) у розділі Адміністрування сайту> Додатки> Зареєст.
  4. Налаштуйте свій мінімальний пароль, якщо потрібно, в розділі Адміністрування сайту> Безпека> Налаштування безпеки сайту> Правила пароля.
  5. Переконайтеся, що cron працює, коли ви встановили це під час встановлення. Ваш сайт не працюватиме належним чином без нього. Якщо повідомлення "Скрипт обслуговування cli / cron.php не запускається принаймні 24 години". з'являється у розділі Адміністрування сайту> Повідомлення, після чого вона не працює належним чином.
Поради та рекомендації адміністратора
  • Перегляньте кожну дію в Адміністрації> Адміністрування сайту> Модулі> Модулі активності та визначте найбільш відповідні налаштування за замовчуванням для вашого Moodle. Зробіть те ж саме для засідань за допомогою адміністратора> Адміністрування сайту> Оцінки> Загальні параметри.
  • Перейдіть до Адміністрація> Адміністрування сайту> Додаткові функції та перегляньте, чи хочете ви скористатися додатковими функціями, такими як блоги, RSS-канали, відстеження завершення (як для завершення активності, так і для завершення курсу), умовний доступ, портфелі або значки.
  • Розгляньте можливість ввімкнення сайту для доступу до мобільних додатків через адміністрування сайту> Мобільний додаток> Налаштування мобільного пристрою
  • Надайте інтерфейс користувача на різних мовах, встановивши додаткові мовні пакети через адміністрування сайту> Мова> Мовні пакети.
  • Використовуйте формулювання, більш підходящу для ваших користувачів, змінюючи стандартні умови Moodle в Адміністрації> Адміністрування сайту> Мова> Налаштування мови.